8 Perc Bence – Aki kérdez: Gellért Gábor – 2. évad (jelenlegi)

17. adás – Boldog karácsonyt kívánunk!

A 8 perc Bence karácsonyi epizódjában bemutatom Szabó Gál Bence két kollégáját, lássatok bele még egy kicsit jobban az alkotás folyamataiba. Samudra Péter, üzemvezetővel és Dr. Bajor Gábor termékfejlesztő vegyészmérnökkel beszélgettem. 

16. adás – A mozgás szabadsága

A 8 perc Bencében ma az UC-II Porc komplexről fogunk beszélgetni. Hogy ki hallgassa meg az adást? Például az, akinek szoktak fájni az ízületei, a térde, a könyöke. Ugyanis van remény.

15. adás – B12 – Ha nem szeded, elfelejted, hogy szedni kéne

Elértünk az utolsó B-vitaminhoz, a B12-höz. Ha valaki ennek a vitaminnak a hiányától szenved, akkor vérszegény lehet, fáradt, nehezen koncentrál, memóriaproblémái is adódhatnak, ezért ennek a vitaminnak a pótlása fontos mindenki számára. Bence elmondja, hogyan érdemes rendben tartani a B12 szintünket. Ami nagyon izgalmas: az adagolása. Megtörténhet, hogy ebből a vitaminból hatalmas dózist veszel be, mégis kevesebb szívódik fel belőle, mintha jóval kevesebbet használsz fel – okosan. Hogyan lehetséges ez? Bence elmondja…

14. adás – B6 és B9 – A vidám vitaminok

Folytatódnak a B-vitaminokról szóló adásaink. A B6 és a B9 vitamin következik a sorban. Mindketten elég fontosak, főleg ha jókedvűek és aktívak szeretnénk lenni. Bence most jókedvűen és aktívan mesél róluk.

13. adás – B5 – Az energiatermelő

A B5 vitaminhoz érkeztünk el B-vitaminokat bemutató sorozatunkban. Nyilván sokan vártátok a folytatást, hiszen az előző epizódban, amikor a B3 vitaminról mesélt Bence, egy nagyon modern gondolkodásmóddal ismerkedhettünk meg. Vagyis: előfordul, hogy akkor korszerű egy vitaminkészítmény, ha egy megszokott összetevőt kihagyunk belőle. Ha valaki ezt most nem teljesen érti, mindenképpen hallgassa meg előző podcastunkat. A B5 vitamin – amelyről most esik szó –  fontos valamennyiünk számára, hiszen az energiatermelésünkben kiemelkedő szerepet játszik.

12. adás – B3 – fontos és figyeljünk rá!

A 8 perc Bence mai epizódjában folytatjuk a B-vitaminok bemutatását. Méghozzá a híres B3 vitaminnal. Ez a vitamin azért nagyon izgalmas, mert fontos a szervezetünk számára, de ha túladagoljuk, az problémákat okozhat. Bence elmagyarázza, hogy milyen módon állíthatjuk be a B3 szintünket egészségesre.

11. adás – Több mint 8 percben a B vitaminról 1.

Bence ezúttal a B-vitaminokat mutatja be nektek. De még mielőtt elkezdi a sort, elmondja, hogy milyen étkezéssel lehet bevinni a megfelelő B-vitamin mennyiségeket, és azokról a formákról is szót ejt, amelyek fogyasztását javasolja.

10. adás – Tegyünk többet agyunk frissességéért!

Az ember ahogy idősödik elkezd félni a demenciától és az Alzheimer kórtól. Ha valami makacsul nem jut eszünkbe, rögtön a demenciára gondolunk. És nem ok nélkül. A demencia és az Alzheimer lassan népbetegséggé válik. De vajon mi okozhatja, és mit lehet tenni ellene? Bence ad néhány megfontolásra érdemes tippet.

9. adás – Várjuk a babát!

A 8 perc Bence új adása a gyermekvállalásban gondolkodókhoz és a kismamákhoz szól. Bemutatjuk a GAL Babaváró vitaminját, annak előnyeit, és ha jól figyeltek arról is szó esik, hogy milyen módon figyel Bence a vásárlói visszajelzésekre.

8. adás – Az MCT olajról

Az MCT olaj sokat segíthet használóján. Főleg akkor, ha arra használja valaki, amire érdemes. Bence most 8 percben elmagyarázza, mi is az MCT olaj, és mire használható.

7. adás –  Kurkuma, a csodafegyver 2.

Bence folytatja az új kurkumatermék bemutatását. Érdemes lesz figyelni, mert az új termék egy korszakot zár le és megnyit egy sokkal egészségesebbet.

6. adás – Kurkuma, a csodafegyver 1.

Kurkuma termék sok van a piacon. Azok száma, amelyek valamely hatással is bírnak, elenyésző. A Gal vitaminok jelenlegi kurkuma készítménye az egyik legjobb. Ha nem a legjobb… De jön az új kurkuma, amelyet Bence mutat be a hallgatóknak.

5. adás – A multivitamint szedők folyton éhesek?

Nagy népi hiedelmek nyomába eredünk. Tényleg állandóan éhesek leszünk, ha multivitamint szedünk? És a babavitaminoktól óriásbabákat szülnek a kismamák? Bence mosolygós podcastja…

4. adás – Megjött az ősz – kérlelhetetlenül

Nyár elején sokan leállnak a vitaminok szedésével, hiszen süt a nap, friss zöldségek és gyümölcsök állnak rendelkezésünkre. De vajon elég vitaminhoz, mikrotápanyaghoz jutunk ezekből? Megtörténhet-e az a furcsaság, hogy – helyes téli-tavaszi vitaminbevitel után – nyáron alakul ki egy mikrotápanyaghiányos állapot, és így megyünk neki az ősznek? És ha így van, mi a teendő?

3. adás – A K1 vitaminról szóló 3 részes sorozatunk befejező epizódjához érkezett

Az első két részben megismerkedhettetek a kutatásokkal, és az elemzési módszerekkel. A téma legjobb része maradt. Elmondjuk, hogy miért jók és javasoltak a GAL K2-vitamint tartalmazó termékei. Kiderül, hogy kiknek és milyen dózisban javasolt a K1-vitamin használata. A meszesedésre hajlamosak különösen figyeljenek!

2. adás – A K1 vitamin hatékonysága nem lehet kétséges

Folytatódik a K1 vitamin története. Bence elmeséli azokat a régi kutatásokat, amelyek alapján elmeszelték a K1-et, és amelyekre még mindig bizonyítékként gondolnak azok, akik nem olvasnak és elemeznek új kutatásokat.

1. adás – K1-vitamin termék született

Szabó Gál Bencében az a jó, hogy sosem gondolja azt, hogy egy kutatás véget ért. Eljut egy pontig, amely a világ jelenlegi tudását mutatja, aztán várja az új adatokat, új eredményeket, amelyeket elemezni lehet. Egy ilyen hosszas elemző munka eredménye egy új K1 vitamin termék. Ezúttal egy két, de maximum háromrészes minisorozatban végigkövetjük az alkotás folyamatát.

Az interjúk részleteiben sem használhatóak fel a szerző(k) írásbeli engedélye nélkül.