8 Perc Bence – Aki kérdez: Gellért Gábor – 2. évad

33. adás – A TITOK egy tiszta lelkiismerettel készített termékcsalád

8 perc Bence különszámának vendége: Pataki Ági. Hosszú évtizedekig nézhettük Ágit a Kálvin téren, hiszen ő volt a legszebb Fabulon lány. Később üzletasszony lett, majd filmproducer. Olyan filmek fűződtek a nevéhez, mint az Üvegtigris, a Fehér tenyér, vagy a Cannes-i díjazott Egy nap. Pataki Ági egy napon megbeszélte Szabó Gál Bencével, hogy dolgozzanak együtt. Ebből született meg a TITOK termékcsalád, amely a hölgyek egészségére és szépségére fókuszál.

32. adás – Hiánypótló jódtermék a GAL-tól 3. rész

Ezen a héten befejezzük a jódról szóló sorozatunkat. Bence bemutatja az új terméket, de először arról beszél, hogy milyen formában van szükségünk a jódra.

31. adás – Hiánypótló jódtermék a GAL-tól 2. rész

Folytatjuk a jódról szóló előadássorozatunkat. Méghozzá onnan, hogy mennyi jódot kéne bevinnünk valamennyiünknek nap mint nap. Főleg úgy, hogy nemcsak mi vagyunk jódhiányosak, a szüleink, nagyszüleink is azok voltak. Tehát az alapkérdés: mennyi jódra van szükségünk naponta és milyen formában?

30. adás – Hiánypótló jódtermék a GAL-tól 1. rész

Az első részben Bence bemutatja a jódot, amely nélkülözhetetlen az egészséges élethez. Rossz hír, hogy egyszerűen csak a tengerek mellett élők jutnak jódhoz – leginkább az algákból. Viszont jó hír, hogy mi is hozzájuthatunk a jódhoz, főleg azok, akik most végighallgatják a podcastot.

29. adás – A TITOK részletei

Bemutatjuk nektek Pataki Ági és Bence közös termékét, amely a TITOK névre hallgat, és amely egy egészséges szépségtermék hölgyek számára. Ebben az adásban a TITOK összetevőiről mesél nektek Bence. Meg fogtok lepődni! A belekerült plusz elemek nemcsak szépítenek, egészségesek is.

28. adás – Az egészség és a szépség TITKAI

Bemutatjuk nektek Pataki Ági és Bence közös termékét, amely a TITOK névre hallgat, és amely egy egészséges szépségtermék hölgyek számára. Aki Bencét kicsit is ismeri, az tudja, hogy őt az egészség nagyon, a szépség csak közepesen érdekli. Igaz. De ez egy felkérés egy hiteles embertől, aki ugyanúgy nem köt kompromisszumokat, mint Bence, és akinek megfelelni kihívást jelentett számára.

27. adás – A kávé egészséges és finom 2. rész

Ebben a 8 percben megtudjátok, hogy milyen hasznos anyagokat kaptok a kávéból? Melyik a jobb kávéfajta: a robusta vagy az arabica. Megemeli a koleszterinszintünket, és egyáltalán, mit jelent, ha megemelkedik a koleszterinszintünk?

26. adás – A kávé egészséges és finom

A kávé nemcsak akkor frissít fel, amikor megisszuk. Sokszor már azzal felvidít, hogy az ember abbahagyhatja a munkát, hogy főzzön egyet magának és a munkatársainak. Az illat bejárja a környéket, és alkalom nyílik egy rövid beszélgetésre. Persze azért Bence elemez is. Az első fontos felvetése: azért iszunk kávét, mert egészséges, vagy azért, mert egészségesek vagyunk?

25. adás – Jó tanácsok laktózérzékenyeknek

A laktózérzékenyek többsége tart magánál laktáztablettát, és ha nem tud ellenállni egy madártejnek vagy egy habos latte-nak, akkor bekap egy szemet, hogy elkerülje a kellemetlen hasmenést. Bence ezúttal is jó tanácsokkal szolgál.

24. adás – Aludjunk egészségesen, pihentetően! 3. rész

Elérkeztünk az álmatlanságról szóló sorozatunk befejező epizódjához. Összefoglaljuk a teendőket, és egy-két rásegítő trükk is elhangzik.

23. adás – Aludjunk egészségesen, pihentetően! 2. rész

Múlt héten elkezdtük az egészséges, pihentető alvásról szóló sorozatunkat. Most már az egyik olyan trükk is elhangzik, amely rásegít a lassan megváltoztatott életmódra.

22. adás – Aludjunk egészségesen, pihentetően!

A modern ember egyik legnagyobb problémája az álmatlanság. Ezért Bencével három podcaston keresztül segíteni próbálunk. Ugyanis ha rosszul kelsz, rosszul indítod a reggelt, egészségtelenül éled a napot, sajnos nem fogsz jól aludni. Lépjünk hát előre lépésről lépésre. Ahogy szoktuk.

21. adás – A fogyókúra mindig egyedi

Bence összefoglalja és kiegészíti az eddig hallottakat. Miben segíthet egy vércukormérő? Melyik a második legjobb fogyókúrás étel? Tényleg minimálisra kell csökkentenünk a szénhidrát bevitelünk? Ennek a 8 percnek a végén akár neki is láthattok. Érdemes.

Figyelem! Bármilyen diéta elkezdése előtt egyeztessen orvosával, dietetikusával.

20. adás – Könnyű ételek, szupertáplálékok, egészséges koplalás

A fogyókúrás sorozat második részében könnyen emészthető ételekről lesz szó. Megtudjátok, melyik a TOP 1 fogyókúrás étel és az ajurvéda ajánlásai sem maradnak el.

Figyelem! Bármilyen diéta elkezdése előtt egyeztessen orvosával, dietetikusával.

19. adás – Lefogyni egészséges!

Jön a tavasz, a fogyókúrák ideje. Bence három adáson keresztül ad tippeket. Egyszerű javaslatok következnek, amelyek tudományosan alátámasztottak. Kezdd el, ne beszélj teljes életmódváltásról, lépj előre kicsiket, biztonságosan.

Figyelem! Bármilyen diéta elkezdése előtt egyeztessen orvosával, dietetikusával.

18. adás – 2022 – új üzem, izgalmas fejlesztések

Egy előretekintő podcast. 2022-ben kulcsrakész lesz az új gyártóüzem, amely egy igazi zöld beruházás. Az új üzem pedig számos izgalmas fejlesztésnek biztosít majd professzionális hátteret.

17. adás – Boldog karácsonyt kívánunk!

A 8 perc Bence karácsonyi epizódjában bemutatom Szabó Gál Bence két kollégáját, lássatok bele még egy kicsit jobban az alkotás folyamataiba. Samudra Péter, üzemvezetővel és Dr. Bajor Gábor termékfejlesztő vegyészmérnökkel beszélgettem. 

16. adás – A mozgás szabadsága

A 8 perc Bencében ma az UC-II Porc komplexről fogunk beszélgetni. Hogy ki hallgassa meg az adást? Például az, akinek szoktak fájni az ízületei, a térde, a könyöke. Ugyanis van remény.

15. adás – B12 – Ha nem szeded, elfelejted, hogy szedni kéne

Elértünk az utolsó B-vitaminhoz, a B12-höz. Ha valaki ennek a vitaminnak a hiányától szenved, akkor vérszegény lehet, fáradt, nehezen koncentrál, memóriaproblémái is adódhatnak, ezért ennek a vitaminnak a pótlása fontos mindenki számára. Bence elmondja, hogyan érdemes rendben tartani a B12 szintünket. Ami nagyon izgalmas: az adagolása. Megtörténhet, hogy ebből a vitaminból hatalmas dózist veszel be, mégis kevesebb szívódik fel belőle, mintha jóval kevesebbet használsz fel – okosan. Hogyan lehetséges ez? Bence elmondja…

14. adás – B6 és B9 – A vidám vitaminok

Folytatódnak a B-vitaminokról szóló adásaink. A B6 és a B9 vitamin következik a sorban. Mindketten elég fontosak, főleg ha jókedvűek és aktívak szeretnénk lenni. Bence most jókedvűen és aktívan mesél róluk.

13. adás – B5 – Az energiatermelő

A B5 vitaminhoz érkeztünk el B-vitaminokat bemutató sorozatunkban. Nyilván sokan vártátok a folytatást, hiszen az előző epizódban, amikor a B3 vitaminról mesélt Bence, egy nagyon modern gondolkodásmóddal ismerkedhettünk meg. Vagyis: előfordul, hogy akkor korszerű egy vitaminkészítmény, ha egy megszokott összetevőt kihagyunk belőle. Ha valaki ezt most nem teljesen érti, mindenképpen hallgassa meg előző podcastunkat. A B5 vitamin – amelyről most esik szó –  fontos valamennyiünk számára, hiszen az energiatermelésünkben kiemelkedő szerepet játszik.

12. adás – B3 – fontos és figyeljünk rá!

A 8 perc Bence mai epizódjában folytatjuk a B-vitaminok bemutatását. Méghozzá a híres B3 vitaminnal. Ez a vitamin azért nagyon izgalmas, mert fontos a szervezetünk számára, de ha túladagoljuk, az problémákat okozhat. Bence elmagyarázza, hogy milyen módon állíthatjuk be a B3 szintünket egészségesre.

11. adás – Több mint 8 percben a B vitaminról 1.

Bence ezúttal a B-vitaminokat mutatja be nektek. De még mielőtt elkezdi a sort, elmondja, hogy milyen étkezéssel lehet bevinni a megfelelő B-vitamin mennyiségeket, és azokról a formákról is szót ejt, amelyek fogyasztását javasolja.

10. adás – Tegyünk többet agyunk frissességéért!

Az ember ahogy idősödik elkezd félni a demenciától és az Alzheimer kórtól. Ha valami makacsul nem jut eszünkbe, rögtön a demenciára gondolunk. És nem ok nélkül. A demencia és az Alzheimer lassan népbetegséggé válik. De vajon mi okozhatja, és mit lehet tenni ellene? Bence ad néhány megfontolásra érdemes tippet.

9. adás – Várjuk a babát!

A 8 perc Bence új adása a gyermekvállalásban gondolkodókhoz és a kismamákhoz szól. Bemutatjuk a GAL Babaváró vitaminját, annak előnyeit, és ha jól figyeltek arról is szó esik, hogy milyen módon figyel Bence a vásárlói visszajelzésekre.

8. adás – Az MCT olajról

Az MCT olaj sokat segíthet használóján. Főleg akkor, ha arra használja valaki, amire érdemes. Bence most 8 percben elmagyarázza, mi is az MCT olaj, és mire használható.

7. adás –  Kurkuma, a csodafegyver 2.

Bence folytatja az új kurkumatermék bemutatását. Érdemes lesz figyelni, mert az új termék egy korszakot zár le és megnyit egy sokkal egészségesebbet.

6. adás – Kurkuma, a csodafegyver 1.

Kurkuma termék sok van a piacon. Azok száma, amelyek valamely hatással is bírnak, elenyésző. A Gal vitaminok jelenlegi kurkuma készítménye az egyik legjobb. Ha nem a legjobb… De jön az új kurkuma, amelyet Bence mutat be a hallgatóknak.

5. adás – A multivitamint szedők folyton éhesek?

Nagy népi hiedelmek nyomába eredünk. Tényleg állandóan éhesek leszünk, ha multivitamint szedünk? És a babavitaminoktól óriásbabákat szülnek a kismamák? Bence mosolygós podcastja…

4. adás – Megjött az ősz – kérlelhetetlenül

Nyár elején sokan leállnak a vitaminok szedésével, hiszen süt a nap, friss zöldségek és gyümölcsök állnak rendelkezésünkre. De vajon elég vitaminhoz, mikrotápanyaghoz jutunk ezekből? Megtörténhet-e az a furcsaság, hogy – helyes téli-tavaszi vitaminbevitel után – nyáron alakul ki egy mikrotápanyaghiányos állapot, és így megyünk neki az ősznek? És ha így van, mi a teendő?

3. adás – A K1 vitaminról szóló 3 részes sorozatunk befejező epizódjához érkezett

Az első két részben megismerkedhettetek a kutatásokkal, és az elemzési módszerekkel. A téma legjobb része maradt. Elmondjuk, hogy miért jók és javasoltak a GAL K2-vitamint tartalmazó termékei. Kiderül, hogy kiknek és milyen dózisban javasolt a K1-vitamin használata. A meszesedésre hajlamosak különösen figyeljenek!

2. adás – A K1 vitamin hatékonysága nem lehet kétséges

Folytatódik a K1 vitamin története. Bence elmeséli azokat a régi kutatásokat, amelyek alapján elmeszelték a K1-et, és amelyekre még mindig bizonyítékként gondolnak azok, akik nem olvasnak és elemeznek új kutatásokat.

1. adás – K1-vitamin termék született

Szabó Gál Bencében az a jó, hogy sosem gondolja azt, hogy egy kutatás véget ért. Eljut egy pontig, amely a világ jelenlegi tudását mutatja, aztán várja az új adatokat, új eredményeket, amelyeket elemezni lehet. Egy ilyen hosszas elemző munka eredménye egy új K1 vitamin termék. Ezúttal egy két, de maximum háromrészes minisorozatban végigkövetjük az alkotás folyamatát.

Az interjúk részleteiben sem használhatóak fel a szerző(k) írásbeli engedélye nélkül.