6. adás [2022.02.17]

A negyedik évad hatodik adásának vágott hanganyaga itt hallgatható meg:

“Sok helyen támadják a kollagén táplálékkiegészítést, arra hivatkozva, hogy aminosavakra bomlik szét a gyomorban és emiatt értelmetlen. Mennyire valid ez az érv?”

#kollagén #peptidek #halkollagén #marhakollagén #sertéskollagén

“A halkollagén-peptidnek milyen az aminosav profilja?”

#aminósav #halkollagén #glicin #bca #metionin

“Reggelinél nagyjából hány gramm CH-val lehet az agyba küldeni az aromás aminosavakat? ”

#szénhidrát #reggeli #aminósav

“Az ortomolekuláris vonal követése miatt tudsz olyan publikus magyar vagy nem magyar mikrotápanyag adatbázisról, ami elérhető és napi szinten használható laikus emberek számára is?”

#nutritiondata.self.com #mikrotápanyag #makrotápanyag

“A Multitokban lévő jód elegendő? Pótoljunk még párszáz mikrogrammot?”

#jód #magnézium #szelén #c-vitamin #szelén

“A cseppes D-vitaminotok ugyanolyan hatékony felszívódású, mint ha tablettás lenne? Mi a kettő között a különbség?”

#d-vitamin

“Alacsonyabb vérnyomás esetén is lehet szedni a taurint?”

#vérnyomás #taurin

“Mi a különbség a magnézium-orotát és a biszglicinát között, ha van?”

#magnézium #orotát #biszglicinát #hasmenés

“Glutationt melyik táplálékkiegészítő formájában érdemes megvenni?”

#glutation

“Ha valaki hajlamos gyulladásos betegségekre (ízületi gyulladás, prosztata, húgyúti gyulladás, stb), tudsz javasolni valamilyen étrendi, életmódbeli változtatást, ami segíthet hosszú távon?”

#gyulladás #boswelia #omega3 #vércukor #izület

“Mennyi taurint érdemes bevenni esti lefekvéskor, üres gyomorra?”

#taurin #glicin

“Ha minimális a különbség a halkollagén és a többi kollagén között, akkor autoimmunbetegségnél miért inkább mégis a halkollagén ajánlott?”

#halkollagén #neu5gc

“A tejsavóport mindenképpen kerülni kéne?”

#tejsavó #tejsavópor #inzulin

“Glicinnel kapcsolatos kérdésem van, a glikémiás hatása mekkora?”

#glicin #vércukor #hipoglikémia

Az előadások részleteiben sem használhatóak fel a szerző írásbeli engedélye nélkül.