5. adás [2018.12.06]

Az ötödik adás vágott hanganyaga itt hallgatható meg:

 

“Mit javasolnál miómára?”

#mióma #d3

“A fermentált zöldségek (tiszta vízzel és tiszta sóval, hetekig érlelve, üvegben) nem tudom, tartalmaznak-e D-tejsavat is vagy csak a jó L-tejsavat? Javasolod a fogyasztásukat a bélflóra javítására vagy lehet probléma velük?”

#fermentálás #l-tejsav d-tejsav

“A C-vitamin és kurkuma terméketek piperin tartalma bánthatja-e a gyomor nyálkahártyáját, vagy ez olyan kis mennyiség, hogy nem kell ettől tartani?”

#csipős #gyomor #nyálkahártya #bélnyálkahártya

“Vashiány esetén ugye nem pótoljuk a vasat hogy ne legyen táplálék a petogéneknek. Ha sok májat eszünk az nem táplálék a patogéneknek? Abból nem tudják felvenni a vasat?”

#vas #máj #patogének #felszívódás

“Hajhullásra mit javasolnál? Tudom hogy elég általános kérdés, mint a fejfájás… de ha tudnál valamit mondani annak örülnék!”

#sabal-pálma #kopaszodás

“A Bimuno flóra rost k omplex-szel kapcsolatban lenne kérdésem: 3 éves kisgyerek kaphatja-e hosszú távon, aki tartósan kizárólag gyomorszondán keresztül van táplálva?”

#gyomorszonda #gyermek #bimuno

“Olyan felnőttnek, akinek veseköve van és 1 évben 1 szer okoz görcsös panaszokat fogyaszthat-e d-vitaminszint növelésére sima d3 cseppet vagy a k2-vel kiegészített formáját érdemes-e szedni?”

#vesekő #d3 #k2+d3

“A szénhidrát anyagcserezavar tünetei között szerepelhet-e étkezés utáni szapora szívverés,főként szénhidrát (+néha fehérjével együtt is) fogyasztása után?”

#szénhidrát #szívverés #stressz #kortizol #étkezés

“Te milyen tengeri herkentyűket szoktál napi rendszerességgel fogyasztani ls miket ritkábban? Illetve ezeket milyen biztonságos, megbízható forrásból szerzed be? Nehézfémektől, egyéb szennyezőanyagoktól mentesség, stb.”

#nehézfém #herkentyű #tengeri

“Mit érdemes szedni forró göb és enyhe pajzsmirigy túlműködés esetèn?”

#göb #lugol #jód

“C-vitamin nem lehet sokáig vízben mert lebomlik, nem?”

#c-vitamin #víz

“Az Omega-3 és Omega-6 zsírsavakról sokat beszélünk de az Omega-9-ről nem. Erről mit kell tudni? fontos?”

#omega-9

Az előadások részleteiben sem használhatóak fel a szerző írásbeli engedélye nélkül.