8 Perc Bence – Aki kérdez: Gellért Gábor – 4. évad (jelenlegi)

6. adás – Jó edzéshez jó étel dukál

Az előző adásból megtudtuk, hogy mennyi izmot építhetünk. De ezt a lehetőséget csak akkor használhatjuk ki, ha megfelelően táplálkozunk. Bence elmondja, hogy mennyi fehérjére, szénhidrátra és zsírra van szükségünk az egészséges izomfejlődéshez.

5. adás – Izmok nélkül nincs egészség

Minél idősebbek vagyunk, annál fontosabb, hogy ne veszítsük el az izomzatunkat. Az edzésről már beszéltünk egy-két adásban, de most jött el az idő, hogy összefoglaljuk és rendszerbe foglaljuk az ismereteket. Bence az első adásban arról beszél, hogyan hozzuk izomépítésre kész állapotba a testünket. Ha pedig elkezdünk izmosodni, meddig juthatunk el egészségesen? Milyen tempóban és meddig nőnek az izmaink?

4. adás – A molibdén egy fontos nyomelem

Több olyan enzim működéséhez is szükséges, amelyek az anyagcserénket segítik. Ezek az enzimek megakadályozzák, hogy bizonyos molekulák felhalmozódjanak a vérünkben, és átalakítják azokat más, biztonságosabb anyagokká.

3. adás – A mangán kell nekünk, de van belőle elég

Pótolni nem kell. Ez a jó hír. Sőt, ügyelnünk kell arra, hogy mennyit viszünk be belőle a szervezetünkbe. Ez ugyanis egy olyan anyag, amely nagy mennyiségben káros a számunkra.

2. adás – A szerény króm, amelyre szükségünk van (2. rész)

Azt már tudjuk, hogy a króm nélkülözhetetlen számunkra, fontos folyamataink egészséges lefolyásáért felel. De azt is megtudtuk, hogy a túl sok króm kontraproduktív hatással bír. Figyelembe kell tehát vennünk, hogy mennyi hasznosul a szervezetünkbe jutott krómból. Erről is beszél a mai adásban Szabó Gál Bence.

1. adás – A szerény króm, amelyre szükségünk van (1. rész)

De csak akkor vesszük észre, hogy kell, amikor kevés van belőle. Pedig sok folyamatért felel. Fokozza az inzulin hatását, de antioxidánsként is áldásos a tevékenysége. Bence szerint a króm nem igényel kiemelt figyelmet, de azért ne is feledkezzünk el róla. Arra is ügyelnünk kell, hogy a króm bizony túladagolható, főleg egészséges emberek esetében.

Az interjúk részleteiben sem használhatóak fel a szerző(k) írásbeli engedélye nélkül.

Korábbi adások: 1. évad, 2. évad3. évad